COPYRIGHT © 2024
ACASĂDESPRE NOISCURT ISTORICASOCIAȚIA PĂRINȚILORȘCOLI ÎNFRĂȚITETIPIZATECONSILIUL DE ADMINISTRATIEMOBILITATEPERSONALREVISTA ȘCOLIINOUTĂȚICONCURSURIPREVENIRE VIOLENȚĂCONCURSURI ȘCOLARECLASA PREGĂTITOAREÎNSCRIERE 2023ÎNSCRIERE 2024LEGI - NORMEȘCOALA VERDECCD GALATIEXAMENEEVALUARE NAȚIONALĂ VIIIEVALUARE NAȚIONALĂ VIEVALUARE NAȚIONALĂ IVEVALUARE NAȚIONALĂ IISIMULĂRI EXAMENEELEVI2022-2023Clasa pregătitoare 2021-2022Clasa preg[titoare 2022 - 2023EURO 200PROFESORICOMISIA ÎNVĂȚĂTORICOMISIA LIMBĂ ȘI COMUNICARECOMISIA MATEMATICĂ ȘI ȘTIINȚECOMISIA OM ȘI SOCIETATE, ARTE ȘI EDUCAȚIEPĂRINȚIÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOAREFORMULARECATALOG (PĂRINȚI)OFERTA EDUCAȚIONALĂTERRA - CURIOZITĂȚI GEOGRAFICEGEOINFORMATICĂMATEMATICĂ ÎNTRE JOC ȘI ȘTIINȚĂLECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂCLUB DE ROBOTICĂ ȘI PROGRAMARETRANSPARENȚĂ BUGETARĂCOMISIICONSILIER EDUCATIVSCIMCEACCURRICULUMACTIVITĂȚIACTIVITĂȚI 2023/2024DESCHIDERE AN ȘCOLARLET S DO IT ROMANIA!ZIUA ȘCOLIIERASMUS+ONSSACTIVITĂȚI 2022/2023ȘCOALA DE VARĂHAI LA PROGRAMARECONCURS NEXTLABTECH 2022SĂPTĂMÂNA VERDEZIUA PORȚILOR DESCHISEACTIVITĂȚI 2021/2022REDACTIVITĂȚI 2020/2021CONCURS IORGU IORDANACTIVITĂȚI 2019/2020CONCURS IORGU IORDANACTIVITĂȚI 2018/2019CENTENARUL MARII UNIRI24 februarie 2019MICA UNIRE15 ianuarie 2019ZILELE ȘCOLIICERC PEDAGOGIC ÎNVĂȚĂTORICERC PEDAGOGIC GEOGRAFIEACTIVITĂȚI ȘI PROIECTE 2016-2017Primăvara-în dar mamei!Umbreluța ToamneiȘi eu știu să dăruiesc!Patrula de reciclareAlte proiecte/activitățiȘcoala de vară 2017Siguranță rutierăDonează o carte pentru CahulArtă și Cultură EuropeanăECDLPROGRAMAREMEET AND CODEWEBWIZARDSHARDCORE HACKATHONUNIREA HACKATHON - 2021CHRISTMAS HACKATHON- 2020BEBRASEMPOWERSOFTFIICODENEXTLABTECHLOGOPEDIECONTACT
NU ÎNVĂȚĂM PENTRU ȘCOALĂ, CI PENTRU VIAȚĂ!
DĂ-MI MÂNA PRIETENE
Moto:  ” Darul nu după mărime, ci după dragoste se prețuiește”
Coordonatori:
Prof. Mihaela CROITORU
Prof. Nina EȘANU
Scopul proiectului:
 • cultivarea dragostei față de semeni și ajutorarea celor aflați în suferință;
 • dezvoltarea competențelor de comunicare și lucru în echipă;
 • solidaritate față de cei aflați în dificultate;
Durata proiectului:
 • 28 noiembrie-24 decembrie 2016
           Voluntariatul este singura modalitate prin care putem readuce o raza de speranţă in sufletele celor pentru care soarta, din păcate, nu a rezervat prea multe bucurii. De asemenea, prin voluntariat nu numai că sădim un zambet pe chipul celor care prea rar zâmbesc, dar învăţăm totodată sa fim responsabili, receptivi la problemele celorlalţi…într-un cuvânt: să fim oameni. 
Proiect
CARAVANA PRIETENIEI
Proiect
”DIN ȘUGUIELILE LUI CREANGĂ”

       Creanga de aur a literaturii române, ”mărțișorul”sau ”împăratul poveștilor” este și se va număra întotdeauna printre cei dintâi autori citiți de copiii nației noastre. Prețuit pentru înțelepciunea ”simplă”, ușor de pătruns, dar mai ales pentru umorul său, Ion Creangă este îndrăgit de copii, gustat pe deplin, cu condiția de a fi adus în atenția lor cu dibăcie! Odată trecute obstacolele regionalismelor, umorul inegalabil le cucerește inteligența și spiritul, iar în bagajul lor de cunoștințe va rămâne mereu în uz bogăția zicerilor, proverbelor și zicătorilor populare, care fac deliciul unei limbi vorbite, vii. Citindu-l pe Creangă, copiii învață să glumească, să facă haz...uneori de necaz, alteori pe propria socoteală, ceea ce înseamnă finalmente inteligență, spirit înalt și nu în ultimul rând, omenie. 
Coordonatori:
Prof. Clara PESCARU
Prof. Doina URSU
          SCOPUL PROIECTULUI
● Cunoașterea, prețuirea și valorizarea operei marelui povestitor;
● Educarea dorinței de a afla lucruri noi prin lectură;
● Îmbogățirea vocabularului cu expresii populare, proverbe și zicători;
● Cunoașterea și promovarea tradițiilor românești.
100 DE ZILE DE ȘCOALĂ LA CLASA PREGĂTITOARE
Proiect
Coordonator:
Prof. Georgiana COJOCARIU
CLASA PREGĂTITOARE B
Cuvânt pentru suflet...
       Bună ziua şi bine aţi venit la prima activitate din semestrul al II-lea, anul şcolar 2016-2017.
          În primii ani ai dezvoltării copilului, familia este o sursă esenţială de dragoste şi afecţiune şi reprezintă un factor esenţial în creşterea, dezvoltarea şi educarea celui mic. odată, ajuns la şcoală, elevul este îndrumat şi de profesorii clasei, care au sarcina, alături de părinţi, de a deschide drumul spre tainele învăţăturii.
     Călătoria spre Regatul Înţelepciunii, pornită în septembrie 2016, a început cu emoţii pentru elevi, pentru părinţi şi pentru mine, ca dascăl. Drumul, sper şi cred, a fost unul frumos, presărat cu lucruri interesante, cu reuşite, cu bucuria muncii realizate, dar şi cu obstacole pe care am încercat cu toată puterea şi responsabilitatea să le depăşim.
         Elevii C.P. B vor sărbători astăzi, 3 martie 2017, primele 100 de zile din viaţa de şcolar. Cu emoţii în glas  şi entuziasm pe chip, sărbătoarea îşi propune să reunească părinţi, copii şi dascăl într-o mare familie. Proiectele au fost realizate acasă, cu implicarea părinţilor. Scopul acestui proiect a fost acela de a implica familia într-o activitate zilnică alături de propriul copil.
Activitatea de astăzi îşi propune să stimuleze şi să promoveze creativitatea elevilor prin realizarea proiectelor cu titul “100 de zile de şcoală, 100 de zile mai isteţi”. Bucuria de a fi împreună, de a ne simţi ca într-o mare familie va face ca emoţiile să dispară şi să trăim cu intensitate fiecare clipă. Nu este vorba de o competiţie, de aceea toţi cei prezenţi au câstigat: cunoaştere şi autocunoaştere, prietenie şi voie bună, plăcerea de a învăţa şi de a petrece împreună, stima de sine cât mai crescută.
Anatole France spunea: "Nouă zecimi din educaţie reprezintă încurajarea." Încurajati-vă copiii, fiţi-le aproape, respectaţi-le opiniile, dorinţele.
     Ajutaţi-l pe copil să înţeleagă rolul şi importanţa sa personală în comunitate sau în relaţie cu orice grup din care face parte.
     Respectaţi şi încurajaţi copilul, fiind ferm, dar blând în acelaşi timp.
    Învăţaţi-l pe elev să deprindă abilităţi sociale: respectul, grija faţă de ceilalţi, rezolvarea problemelor prin cooperare.
      Ajutaţi-l pe elev să descopere care sunt calităţile sale, prin încurajarea individualităţii.
     Vă mulţumesc că m-aţi sprijinit pe parcursul celor 100 de zile de şcoală, că mi-aţi fost alături timp de 100 de zile, că aţi susţinut şi încurajat zi de zi  aceşti copii minunaţi pentru ca drumul lor să fie cât mai lin şi lipsit de obstacole. 

                                          Prof. Georgiana Cojocariu
Data: 3 martie 2017

Obiective:
 • Atragerea copiilor în organizarea unor activități cu caracter extracurricular, conducând la creșterea calitativă a acestora;
 • Identificarea propriilor valori și a grupului din care fac parte;
 • Cunoașterea și respectarea valorilor actualei generații de școlari prin paralelism între universul copilăriei de azi și universul copilăriei părinților sau a unor personaje din povești;
 • Stimularea și promovarea creativității elevilor;
 • Conștientizarea afectivității de grup ca suport al prieteniei;
 • Promovarea imaginii școlii în cadrul comunității locale.
DSC_1519 DSC_1529 DSC_1532 DSC_1764 DSC_1792 DSC_1800 DSC_1806
Ziua internațională a Pădurii - 21 martie 2017
      Organizația Națiunilor Unite a declarat în anul 2013 ziua de 21 martie - Ziua Internaţională a Pădurii, declinînd o oportunitate de creștere a nivelului de conștientizare a societății privind rolul şi importanţa pădurilor în viața de zi cu zi.      
      Scoala Gimnaziala "Iorgu Iordan" Tecuci a inteles rolul important al padurii pentru viata si a marcat aceasta zi prin plantarea unor puieti de stejar si mesteacan in perimetrul verde al scolii. Activitatea s-a desfasurat in parteneriat cu Ocolul Silvic Tecuci -prin prezenta domnului inginer silvic Marius Constandache care a pus la dispozitie puietii si a ajutat la plantarea acestora. Participanti au fost elevii clasei a VIII-a B care au desfasurat si o actiune de ecologizare a perimetrului scolii, dar si cadre didactice.
Ziua Mondială a Apei - 21 martie 2017
        Vizita „piticilor” de la clasa a III-a A (Prof. Doina Ursu) la statia Apa-Canal Tecuci. De la specialiștii angajați la Apa-Canal Tecuci, elevii au aflat răspunsuri la întrebările: De unde provine apa de la robinet? Este bună apa de la robinet? Ce se întâmplă cu apa uzată/menajeră?
HRISTOS A ÎNVIAT!
Proiect
Coordonator:
Prof. Clara Pescaru - clasa a II-a C
Prof. Doina Ursu - clasa a III-a A
Prof. Georgiana Cojocariu - clasa Preg. B
      Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai mare, mai însemnată şi cea mai aşteptată sărbătoare a creştinilor. În fiecare an sărbătorim Paştele, însă de fiecare dată ne bucurăm de sosirea lui ca şi când ar fi pentru prima oară.
Copiii sunt cei mai entuziasmaţi. Puritatea şi inocenţa bucuriei copiilor dă amploare acestei sărbători. Fie că este vorba de vopsitul ouălor, de planşele de colorat, de poezii, cântece sau jocuri, cei mici sunt întotdeauna primii. Să nu uităm câtă fericire poate fi în sufletul unui copil în clipa în care ciocneşte un ou roşu sau ce simte la gândul că vine Iepuraşul. Bucuria lor vine mereu din lucruri mărunte.
        Să trăim bucuria copiilor şi a sosirii Iepuraşului pentru un Paşte fericit şi să rostim cu credinţă în suflete: HRISTOS A ÎNVIAT!
          SCOPUL PROIECTULUI
 • promovarea valorilor moral-creştine;
 • dezvoltarea interesului pentru păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor pascale;
 • stimularea creativităţii şi expresivităţii prin compunere de poezii, eseuri, desene.
 •  Învățarea binelui ,, EU POT DĂRUI”- acte de caritate  ,,Din mânuțele mele”.