COPYRIGHT © 2024
ACASĂDESPRE NOISCURT ISTORICASOCIAȚIA PĂRINȚILORȘCOLI ÎNFRĂȚITETIPIZATECONSILIUL DE ADMINISTRATIEMOBILITATEPERSONALREVISTA ȘCOLIINOUTĂȚICONCURSURIPREVENIRE VIOLENȚĂCONCURSURI ȘCOLARECLASA PREGĂTITOAREÎNSCRIERE 2023ÎNSCRIERE 2024LEGI - NORMEȘCOALA VERDECCD GALATIEXAMENEEVALUARE NAȚIONALĂ VIIIEVALUARE NAȚIONALĂ VIEVALUARE NAȚIONALĂ IVEVALUARE NAȚIONALĂ IISIMULĂRI EXAMENEELEVI2022-2023Clasa pregătitoare 2021-2022Clasa preg[titoare 2022 - 2023EURO 200PROFESORICOMISIA ÎNVĂȚĂTORICOMISIA LIMBĂ ȘI COMUNICARECOMISIA MATEMATICĂ ȘI ȘTIINȚECOMISIA OM ȘI SOCIETATE, ARTE ȘI EDUCAȚIEPĂRINȚIÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOAREFORMULARECATALOG (PĂRINȚI)OFERTA EDUCAȚIONALĂTERRA - CURIOZITĂȚI GEOGRAFICEGEOINFORMATICĂMATEMATICĂ ÎNTRE JOC ȘI ȘTIINȚĂLECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂCLUB DE ROBOTICĂ ȘI PROGRAMARETRANSPARENȚĂ BUGETARĂCOMISIICONSILIER EDUCATIVSCIMCEACCURRICULUMACTIVITĂȚIACTIVITĂȚI 2023/2024DESCHIDERE AN ȘCOLARLET S DO IT ROMANIA!ZIUA ȘCOLIIERASMUS+ONSSACTIVITĂȚI 2022/2023ȘCOALA DE VARĂHAI LA PROGRAMARECONCURS NEXTLABTECH 2022SĂPTĂMÂNA VERDEZIUA PORȚILOR DESCHISEACTIVITĂȚI 2021/2022REDACTIVITĂȚI 2020/2021CONCURS IORGU IORDANACTIVITĂȚI 2019/2020CONCURS IORGU IORDANACTIVITĂȚI 2018/2019CENTENARUL MARII UNIRI24 februarie 2019MICA UNIRE15 ianuarie 2019ZILELE ȘCOLIICERC PEDAGOGIC ÎNVĂȚĂTORICERC PEDAGOGIC GEOGRAFIEACTIVITĂȚI ȘI PROIECTE 2016-2017Primăvara-în dar mamei!Umbreluța ToamneiȘi eu știu să dăruiesc!Patrula de reciclareAlte proiecte/activitățiȘcoala de vară 2017Siguranță rutierăDonează o carte pentru CahulArtă și Cultură EuropeanăECDLPROGRAMAREMEET AND CODEWEBWIZARDSHARDCORE HACKATHONUNIREA HACKATHON - 2021CHRISTMAS HACKATHON- 2020BEBRASEMPOWERSOFTFIICODENEXTLABTECHLOGOPEDIECONTACT
NU ÎNVĂȚĂM PENTRU ȘCOALĂ, CI PENTRU VIAȚĂ!
18337251_1751995585090316_204215465_n
POVESTEA CONTINUĂ...
  Proiectul educațional „VALENȚE CULTURAL – EDUCATIVE … DINCOLO DE PRUT” stabilit între Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” din Tecuci și Gimnaziul „Gheorghe Asachi” din Cucoara raionul Cahul s-a concretizat până la acest moment cu vizite reciproce între reprezentanții celor două instituții școlare, cu schimburi de experiență, schimburi culturale și educaționale.
    Data de 27 aprilie 2017 a fost cu o însemnătate aparte. Delegația cadrelor didactice de la școala din Tecuci a avut loc chiar în ziua în care în țara prietenă, soră și vecină era sărbătorită Ziua Drapelului Național. Prin urmare, profesorii tecuceni au fost invitați să viziteze Palatul de Cultură din Cahul, Muzeul raional și Biblioteca raională „Andrei Ciurunga”.
      Popasul la Biblioteca raională, discuțiile care s-au purtat între cadrele didactice de la Școala „Iorgu Iordan” și personalul bibliotecii au pus bazele unei noi inițiative lăudabile și anume demararea unei acțiuni de colectare de carte românească.
         Biblioteca „Andrei Ciurunga” se confruntă cu lipsa cărților în limba română și mai ales cu lipsa cărților scrise de autori români. Pe rafturile bilbiotecii se află doar 40% literatură în limba română, restul de 60% fiind carte în limba rusă. Larisa Dachi, angajat al bibliotecii, a cerut delegației din România suport în privința îmbogățirii fondului de carte românească.
Drept urmare, la întoarcerea acasă, membrii delegației române și-au dat mâna pentru inițierea unei campanii de donații și colectare de carte, „Fii parte din poveste! Donează o carte pentru Cahul!”.
         Campania se adresează tuturor celor care doresc să-și aducă aportul, fie că sunt unități de învățământ, instituții, asociații, persoane fizice sau juridice.Prin această campanie se dorește promovarea valorilor și culturii românești în rândul cititorilor de peste Prut care sunt  privați de această facilitate din cauza lipsei de carte românească.
Centrul general pentru strângerea cărților este Școala Gimnazială „Iorgu Iordan”.
           Fiecare grădiniță, școală gimnazială, colegiu sau fiecare instituție, asociație, etc  poate strânge cărțile în cadrul unității în care își desfășoară activitatea, ulterior acestea vor fi transportate la centrul general de colectare de unde vor pleca către Republica Moldova la finele lunii iunie.
             Data limită pentru campania de colectare/donare  este 10 iunie 2017.
           Până în acest moment, și-au anunțat participarea și sprijinul cu donații sau  au donat  carte până la acest moment  în cadrul campaniei „Fii parte din poveste! Donează o carte pentru Cahul!”: Asociația Ionela Balinte (Tecuci), Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci, Școala Gimnazială „Ion Petrovici”, Școala Postliceală „Carol Davila”,  Școala Gimnazială „Natalia Negru” din Buciumeni, Liceu tehnologic de Marină din Galați, omul de afaceri Claudiu Gavril, poetul Gabriel Gherbăluță. Pe măsură ce alte persoane fizice sau juridice, oameni de afaceri sau asociații, instituții sau unități de învățământ vor dori să participe prin donații de carte vom reveni cu detalii.
                                                                                                                                                                               Aida Zaharia