COPYRIGHT © 2024
ACASĂDESPRE NOISCURT ISTORICASOCIAȚIA PĂRINȚILORȘCOLI ÎNFRĂȚITETIPIZATECONSILIUL DE ADMINISTRATIEMOBILITATEPERSONALREVISTA ȘCOLIINOUTĂȚICONCURSURIPREVENIRE VIOLENȚĂCONCURSURI ȘCOLARECLASA PREGĂTITOAREÎNSCRIERE 2023ÎNSCRIERE 2024LEGI - NORMEȘCOALA VERDECCD GALATIEXAMENEEVALUARE NAȚIONALĂ VIIIEVALUARE NAȚIONALĂ VIEVALUARE NAȚIONALĂ IVEVALUARE NAȚIONALĂ IISIMULĂRI EXAMENEELEVI2022-2023Clasa pregătitoare 2021-2022Clasa preg[titoare 2022 - 2023EURO 200PROFESORICOMISIA ÎNVĂȚĂTORICOMISIA LIMBĂ ȘI COMUNICARECOMISIA MATEMATICĂ ȘI ȘTIINȚECOMISIA OM ȘI SOCIETATE, ARTE ȘI EDUCAȚIEPĂRINȚIÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOAREFORMULARECATALOG (PĂRINȚI)OFERTA EDUCAȚIONALĂTERRA - CURIOZITĂȚI GEOGRAFICEGEOINFORMATICĂMATEMATICĂ ÎNTRE JOC ȘI ȘTIINȚĂLECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂCLUB DE ROBOTICĂ ȘI PROGRAMARETRANSPARENȚĂ BUGETARĂCOMISIICONSILIER EDUCATIVSCIMCEACCURRICULUMACTIVITĂȚIACTIVITĂȚI 2023/2024DESCHIDERE AN ȘCOLARLET S DO IT ROMANIA!ZIUA ȘCOLIIERASMUS+ONSSACTIVITĂȚI 2022/2023ȘCOALA DE VARĂHAI LA PROGRAMARECONCURS NEXTLABTECH 2022SĂPTĂMÂNA VERDEZIUA PORȚILOR DESCHISEACTIVITĂȚI 2021/2022REDACTIVITĂȚI 2020/2021CONCURS IORGU IORDANACTIVITĂȚI 2019/2020CONCURS IORGU IORDANACTIVITĂȚI 2018/2019CENTENARUL MARII UNIRI24 februarie 2019MICA UNIRE15 ianuarie 2019ZILELE ȘCOLIICERC PEDAGOGIC ÎNVĂȚĂTORICERC PEDAGOGIC GEOGRAFIEACTIVITĂȚI ȘI PROIECTE 2016-2017Primăvara-în dar mamei!Umbreluța ToamneiȘi eu știu să dăruiesc!Patrula de reciclareAlte proiecte/activitățiȘcoala de vară 2017Siguranță rutierăDonează o carte pentru CahulArtă și Cultură EuropeanăECDLPROGRAMAREREVISTA DE INFORMATICĂMEET AND CODEWEBWIZARDSHARDCORE HACKATHONUNIREA HACKATHON - 2021CHRISTMAS HACKATHON- 2020BEBRASEMPOWERSOFTFIICODENEXTLABTECHLOGOPEDIECONTACT
NU ÎNVĂȚĂM PENTRU ȘCOALĂ, CI PENTRU VIAȚĂ!
4 3 2
Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci
județ Galați, România
Gimnaziul „Gheorghe Asachi” Cucoara
raion Cahul, Republica Moldova
VALENȚE CULTURAL- EDUCATIVE...
DINCOLO DE PRUT
   Vineri, 17 martie 2017, s-a semnat acordul de colaborare și înfrățire între Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci și Gimnaziul „Gheorghe Asachi” Cucoara - Republica Moldova.
       Scopul acordului are în vedere schimbul intercultural la nivel educațional și pedagogic, prin susținerea unor activități școlare și extrașcolare comune și susținerea dezvoltării prieteniei româno-moldovene.
   În cadrul acţiunii de reformare a sistemului de învăţământ şi reaşezarea lui pe baze moderne, se subliniează tot mai mult ideea parteneriatelor educaţionale, ce crează oportunităţi de cooperare, consultare, comunicare, conlucrare în vederea atingerii unui scop comun.
      Cunoașterea diferitelor aspecte ale spațiului cultural și educațional, stabilirea de relații sincere, acordarea de ajutor colegial între elevii celor două școli sunt argumente ce susțin implementarea acestui proiect.
CARAVANA PRIETENIEI - 17 MARTIE 2017
Proiectul de parteneriat
Gimnaziul „Gheorghe Asachi” Cucoara
       Am avut deosebita onoare de a fi vizitați de o delegatie de cadre didactice de la Gimnaziul „Gheorghe Asachi” din Cucoara, localitate aflata dincolo de Prut, în Rep. Moldova, delegatie condusa de doamna director Ina Goța. O școală relativ mică, dar cu suflet mare, cu dascăli minunați și elevi pe măsură. 
       Deși in general acordurile de colaborare și înfrățire sunt specifice mai ales unor localitati aflate in tari diferite, astăzi a fost momentul sa facem acest lucru si intre scoli deoarece din punct de vedere istoric, cultural și educativ avem elemente comune, care ne leaga și împreună putem veni unul în sprijinul celuilalt. Suntem despartiti doar de distanța de aproximativ 100 de km și de râul Prut. 
      Proiectul „Valențe cultural-educative...Dincolo de Prut” s-a nascut din dorinta de a a cunoaște elemente cultural-educative din spațiul românesc și moldovenesc atât de elevii celor două școli cât și de cadrele didactice. Principalele obiective ale proiectului vizeaza construirea unui parteneriat care sa se bazeze pe valori comune, pe schimburi de experienta pentru cunoasterea practicilor din sistemele educationale specifice celor doua tari. Desi proiectul a fost gandit si ar fi trebuit sa inceapa inca din luna februarie, timpul a facut ca astazi sa ne intalnim si sa punem bazele unui proiect care va lua vacanta in luna iunie (nu se va finaliza atunci), pentru că ne dorim sa il reluam si în anii scolari urmatori. De asemenea avem in vedere derularea unor activitati educative scolare si extrascolare comune, precum si incurajarea voluntariatului in randul tuturor actorilor educationali: elevi, parinti, cadre didactice. 
     Ziua de astăzi a însemnat un moment cheie în urma căruia putem afirma cu tărie că acest colectiv de la Gimnaziul „Gheorghe Asachi” din Cucoara nu reprezintă prentru noi doar colegi, nu sunt doar prietenii noștri...de astăzi aceștia sunt frații noștri. Mulțumim în mod special acestor oameni minunați care ne-au vizitat și pe care îi așteptăm cât mai des pe la noi. Mulțumim tuturor cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” pentru implicare, de asemenea și părinților care ne-au fost alături ca de fiecare dată și nu în ultimul rând elevilor care și-au reprezentat școala cu mândrie. 
17 martie 2017 – Un nou început!
1
Imnul Republicii Moldova
              O zi istorică pentru Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” și pentru frații noștri de la Gimnaziul „Gheorghe Asachi” Cucoara (Rep. Moldova). O zi în care am fost oaspeții unor oameni inimoși și minunați care s-au străduit să facă tot ce le stă în putință pentru a atinge perfecțiunea. Și au reușit.  După vizita lor la Tecuci din 17 martie în care am trăit toți momente emoționante, vizita noastră la Cucoara a smuls lacrimi...de revedere, de emoție, de bucurie, de reușită... Am cunoscut elevi foarte talentați. Am oferit și am primit daruri. Dar cel mai important este că am învățat de la frații noștri că trebuie să fim mai buni, să apreciem mai mult lucrurile care cu adevărat contează...am învățat să fim oameni...  O zi de neuitat pentru școala noastră, o zi în care legătura dintre școli a devenit mai solidă și care ne-a lasat în final cu dorința de a ne revedea curând. Vă mulțumim dragii noștri frați de „...dincolo de Prut” pentru tot efortul depus ca ziua de ieri să fie la superlativ. Mulțumim doamnă director Ina Gota. Vă iubim și vă așteptăm din nou la noi. Mulțumesc tuturor colegilor mei care au participat la această activitate, colegilor care au sprijinit activitatea și nu au putut să participe și nu în ultimul rând doamnei Aida Zaharia partenerul nostru media și membru al Comitetului Reprezentativ al Părinților care a fost alături de noi pe tot parcursul proiectului.

                                                                                                          Prof. Stănilă Cristian
PaSTELE LA ROMANI....PASTELE LA MOLDOVENI...
                               27 aprilie 2017
Interviu Radio TeleMoldova